Miercuri, 3 aprilie în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a avut loc IT Career Expo Cahul 2024. Eveniment dedicat tinerilor interesați de cariere în domeniul Tehnologiilor Informaționale.

În cadrul manifestării profesorii și elevii din regiunea de Sud a țării au avut ocazia să descopere tendințele și provocările în domeniul IT, să participe la sesiuni interactive de orientare profesională și workshop-uri practice. De asemenea au avut oportunitatea de a interacționa cu profesioniști din domeniu și de a primi oportunități de stagii și locuri de muncă în industria Tehnologiilor Informaționale.
Viceprimarul municipiului Cahul, dna Stella Bădin a mulțumit Ambasadei Suediei pentru sprijinul pe care îl acordă în cadrul parteneriatelor dezvoltate împreună cu Primăria Municipiului Cahul. De asemenea, a îndemnat tinerii prezenți la eveniment să se inițieze în domeniul IT, pentru că este un domeniu oportun și dacă aleg se perfecționeze peste hotarele țării, să se întoarcă aducând „străinătatea acasă”.

 La eveniment a fost prezentă dna Aliona Dumbrăveanu – Șef Direcție Implementări Politici și Programe de Tineret la Agenția Națională pentru Tineret, care le-a spus tinerilor: „Vă dorim să vă urmați vocația, suntem aici suport pentru orientare, vă încurajăm și vă arătăm că sunt foarte multe specialități inovative. Inovația este peste tot.”

După partea oficială a evenimentului tinerii au participat la diverse training-uri, printre acestea s-au numărat: „Cum să începi o carieră în Web Development”; „Cum să începi o carieră în lumea modernă” și altele.
Ziua s-a încheiat cu o tombolă organizată pentru tinerii activi prezenți la expoziția de cariere în IT.

IT Career Expo Cahul 2024 face parte din Programul „Cahul – Capitala Tineretului 2024”. Evenimentul a fost desfășurat de către Fundația Inotek în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Tineret, Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.
#cahulcapitalatineretului2024