Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot"Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul"(MSPL AAC ) s-a întrunit marți, 23 februarie curent, în incinta Primăriei orașului Cahul, în cadrul celei de-a patra ședințe de lucru de la fondare și prima din acest an.

La şedinţa, prezidată de către președintele Comitetului Director Local Dl. Nicolae Dandiş, Primarul oraşului Cahul au fost prezentate rapoartele de progres privind implementarea proiectelor: proiectul-pilot „Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul”, „Construcția sistemului de canalizare în satul Roșu”, „Reabilitarea Stației de Tratare a Apei Potabile din or. Cahul”. De asemenea, a fost prezentat Studiul asupra disponibilității și capacităților de plata pentru servicii de aprovizionare cu apă în satul Roșu și Lebedenco.

În urma ședinței au fost stabilite principalele activități necesare de a fi desfășurate în cadrul proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul" în perioada anilor 2016-2018. Totodată, s-a decis ca, în decursul cel mult a unei luni de zile, să fie anunțat concursul privind selectarea managerului de proiect MSPL AAC.
După întrunire, membrii Comitetului Director au efectuat o vizită la Stația de tratare a Apei Potabile din or. Cahul pentru a se documenta cu începutul lucrărilor de reabilitare a Stației.