La data de 15 iunie curent, a avut loc evenimentul de inaugurare a Stației de tratare a apei potabile din municipiul Cahul, proiect implementant de Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Primăria municipiului Cahul cu suportul Guvernului Republicii Federale a Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Printre invitați au fost prezenți dl Florian Seitz, Șef adjunct al Ambasadei Germaniei în Chișinău, dl Christian Ballaro, reprezentant al delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, dl Dorin Andros, secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dna Maria Culeșov, Director ADR Sud, dna Claudia Alexandru, consul, Consulatul General al României la Cahul.

Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, a mulțumit partenerilor pentru suportul și sprijinul oferit în implementarea cu success a proiectului, menționînd că acest proiect este unul vital pentru calitatea apei și sănătatea populației.

Proiectul ”Reabilitarea Stației de tratare a apei potabile din municipiul Cahul” a fost implementant în anul 2016-2017 și a avut un buget de cca 10,8 mln, fiind susținut financiar de către Guvernului Republicii Federale a Germaniei.