În zilele de 24-26 iunie, primul grup de copii și tineri din Cahul au fost la Iași într-o excursie.
Evenimentul are loc ca urmare a propunerii dlui Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul către dl Mihai Chirică, primarul municipiului Iași. Astfel peste 50 de membri ai colectivelor Palatului de cultură și anume ansamblurile „Nufărul” și „Izvorașul” din Cahul, în frunte cu dna Rodica Panașescu, au vizitat Iașiul, și au avut posibilitatea împreună și cu orchestra “Izvorașul” să participe la Ziua Universală a Portului Popular, ce s-a petrecut pe 25 iunie, în Parcul Copou, Iași, cu un spectacol de muzică și dans popular.
După prestația frumoasă și foarte primitoare din partea publicului, copiii au făcut cunoștință cu diversele expoziții de ii, produse artizanale și produse din lut și ceramică.
Pe lângă aceasta, copiii s-au bucurat de excursii la mai multe obiective turistice, printre care: Mănăstirea Cetățuia unde au fost întâmpinați cu mult drag de părintele stareț, Catedrala Mitropolitană, Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, Bojdeuca lui Ion Creangă, Teiul lui Mihai Eminescu, Palatul Culturii, și multe altele. Dl Primar Mihai Chirica s-a întâlnit cu copiii la Primăria municipiului Iași.
A fost o experiență frumoasă, fapt pentru care încă odată vrem din partea copiilor și părinților să aducem sincere mulțumiri celor doi primari Nicolae Dandiș și Mihai Chirica pentru frumoasa lor colaborare pentru binele comunităților noastre. Mulțumim Primăriei mun.Iași pentru asigurarea cazării și alimentației delegației, organizarea programului de excursii.
Menționăm că în cadrul aceleași colaborări, pe parcursul verii urmează și alte grupuri de elevi din mun.Cahul să meargă în excursie la Iași.