În perioada 16-22 noiembrie, Primăria Municipiului Cahul a organizat un amplu program de activități culturale, sportive și filantropice, dedicate Hramului localității – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Printre acestea Gala Laureaților 2020, serata literar-muzicală „Serenadă de toamnă”, expoziția de arte vizuale “Elegie autumnală” ed.I, expoziția de costum artistic “Relicve culturale”, expoziția de păsări decorative.
Zeci de copii au participat și au ridicat premii și trofee în cadrul Campionatului municipal la șah, a Turneului de mini-fotbal și a competițiilor la tenis de masă. Tot pentru copii au fost organizate reprezentații teatrale gratis. Astfel, peste 700 de copii din clasele primare și grupele pregătitoare au avut posibilitatea să meargă, pe parcursul săptămînii, la teatru. Pentru toți cahulenii au fost organizate proiecții de film, tombole și alte oferte, spectacole artistice, susținute de Orchestra de muzică populară “Rapsozii Moldovei”, interpreții Igor Cuciuc, Marcel Pavel ș.a.
În regim on-line au putut fi vizionate programul artistic “Emoții muzicale”, susținut de discipolii și pedagogii Școlii de Arte “M.Cebotari” din mun. Cahul, spectacolul susținut de învingătorii celei de a IV-a ediții a Festivalului-concurs de muzică ușoară pentru copii și tineret “Steluțe Cahulene” etc.
Tradițional, au fost oferite de către Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș daruri cuplurilor care sărbătoresc, anul acesta, 50 și 60 de ani de căsătorie și cadouri persoanelor cu vîrstă înaintată. Nu au fost uitați nici nou-născuții zilei de 21 noiembrie, cărora li s-au oferit daruri.
Pentru implicare activă și susținere în organizarea activităților, aducem mulțumiri Palatului de Cultură N.Botgros, Teatrului Republican Muzical-Dramatic “B.P.Hasdeu”, Școlii de Arte “M.Cebotari”, Școlilor de Sport nr.1 și nr.2, Centrului de Șah, Școlii de Arte Plastice pentru Copii, Centrul de Creație pentru Copii “Miorița”, AO “Azi”, AO “Amicus”, Clubului Sportiv “Spartan” , precum și altor prieteni și parteneri.