,,Tinerii sunt viitorul, iar viitorul este condus prin educație!"

 Marți, 15 iunie 2021, în mun. Cahul a avut loc Evenimentul de lansare a proiectului ”Vocea Tinerilor Lideri Comunitari”.

La ședința de lansare au participat: dl Nicolae Dandiș – Primarul mun. Cahul; dl. Nicolae Mocanu- Președintele AO Perspectiva; profesori și elevi de la Colegiul de Medicină Cahul, L.T. ″Ioan Vodă‶, L.T. ″Mihai Eminescu‶, L.T. ″D. Cantemir‶, membrii Fondul pentru Tineri Cahul.

 Nicolae Dandiș a menționat cât de important este pentru Primărie și municipiul Cahul implicarea tinerilor în activități de voluntariat, dezvoltare personală și implementarea de proiecte.

 Nicolae Mocanu a adresat cele mai sincere Mulțumiri Primăriei pentru suportul logistic și financiar acordat pentru implementarea proiectului.

 Bejan Irina – Manager de proiect, a prezentat invitaților scopul, obiectivele și activitățile planificate în proiect care vor genera rezultate ca:

• Creșterea gradului de conștientizare și implicare a tinerilor în procesul decizional;

• Realizarea Sondajului: Identificarea nevoilor și priorităților tinerilor, în 15 localități ale raionului Cahul.

• Organizarea unei instruiri privind scrierea de proiecte pentru tineri, la care vor participa min. 40 de persoane;

• Organizarea concursului de finanțare a 10 proiecte, scrise și implementate de către tineri;

• Vizită de studiu organizată la un ONG activ din Ialoveni, cu participarea a 20 de tineri din Cahul.

 In a doua parte a evenimentului a fost organizat un atelier de instruire cu tematica "Dezvoltarea comunității prin participarea tinerilor" sub egida doamnei Noni Ludmila, Lector Universitar la USCH ,,B.P. Hașdeu".

 Proiectul ”Vocea Tinerilor Lideri Comunitari” este implementat de #AOPerspectiva în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul.