Ieri, 10 noiembrie 2021, reprezentanți ai Primăriei municipiului Cahul și viceprimarul mun. Cahul, dna Stella Bădin, au efectuat o vizită de documentare și schimb de experiență la sediul Agenției de Guvernare Electronică.
În cadrul vizitei au fost prezentate serviciile și instrumentelor digitale aplicabile la nivel de APL I, prioritățile și planurile de acțiuni APL și a regiunii Cahul în domeniul serviciilor și instrumentele digitale.
Gazde ale evenimentului au fost viceprim-ministrul pentru digitalizare, dl Iurie Țurcan și colaboratorii Agenției de Guvernare Electronică, dl Vlad Manoil, director adjunct; Tatiana Cazacu, șefa Serviciului relații cu publicul și parteneriate și Tatiana Sincovschi, Manageră de proiect
Vizita de documentare a fost realizată în cadrulul Proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul.
„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova.
Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie – EU4Innovation Center – iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și alte zone de dezvoltare din regiune.
Startup City Cahul Agenția de Guvernare Electronică Iurie Țurcanu