În data de 25 aprilie, la sediul Fundației Inotek, a fost desfășurat Concursul Studenților și Elevilor „Oportunitate de implicare a tinerilor în cercetare”. În cadrul concursului au participat atât studenți și elevi din municipiul Cahul, cât și studenți din Chișinău și Bălți.

Participanții au avut ocazia de ași prezenta ideile inovative în fața juriului care a fost compus din Managerul Centrului de Management al Proiectelor din cadrul Primăriei municipiului Cahul - Nedelcu Ana, directoarea Centrului Municipal de Tineret Cahul - Voloceai Nadejda, administratoarea A.O. Perspectiva - Bejan Tatiana și CEO-ul SRL-ului Holly Soft - Moraru Radion. Printre ideile premiante s-a numărat „Dispozitivul programabil și modular pentru reciclarea plasticului PET și producerea filamentului pentru imprimarea 3D” realizat de Vladimir Valic – student al Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul. Toți tinerii participanți la concurs au plecat acasă cu medalii, trofee, diplome și cu noi idei și direcții de cercetare pentru lucrările realizate.

Concursul Studenților și elevilor „Oportunitate de implicare a tinerilor în cercetare” a fost desfășurat în cadrul programului „Cahul- Capitala Tineretului 2024”, implementat de către Primăria Municipiului Cahul, coorganizat de Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu și Fundația Inotek, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenției Naționale pentru Tineret.
#CahulCapitalaTineretului2024