Joi, 20 iulie, a avut loc Gala Inițiativelor de Tineret 2024, un eveniment de referință ce a marcat finalul celei de-a XI-a ediții a Programului de Granturi Mici pentru Tineri. În cadrul acestei gale, 22 de grupuri cu inițiativă formate din tineri din regiunea Cahul au avut ocazia de a-și prezenta proiectele inovative pe care le-au implementat cu succes în ultimele trei luni.

Evenimentul a început cu mesajul de salut al primarului municipiului Cahul, domnul Nicolae Dandiș, care a subliniat importanța susținerii tinerilor în comunitate. El a menționat: „Autoritățile publice locale și centrale trebuie să aibă mereu viziunea, capacitatea de a anticipa și să simtă ceea ce doresc tinerii să facă, să fie alături de ei și să îi susțină. Vreau să vă îndemn să fiți în continuare activi.”

Viceprimarul municipiului Cahul, doamna Tatiana Romaniuc, a vorbit despre evoluția treptată a inițiativelor mari din comunitate. Ea a declarat: „Toate lucrurile mari sunt precedate de lucruri mai mici, inițial, dar care se dezvoltă pas cu pas, care vă aduc experiența de care avem nevoie cu toții, care vă aduc bucuria succesului și, respectiv, stimulul pentru alte lucruri frumoase.”

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Tineret, domnul Vadim Smîntînă, a evidențiat rolul agenției în sprijinirea tinerilor și a activităților de tineret. El a spus: „Misiunea Agenției Naționale pentru Tineret este să ajutăm, să inspirăm, să motivăm tinerii și să susținem activitățile de tineret. Faptul că municipiul Cahul a obținut a treia oară titlul de Capitala Tineretului demonstrează spirit de inițiativă, dorința de a schimba lucrurile spre bine și bunul parteneriat dintre administrația publică locală și tinerii din localitate.”

Această activitate a fost desfășurată în contextul programului „Cahul - Capitala Tineretului 2024”, implementat de către Primăria municipiului Cahul, în parteneriat cu A.O. Perspectiva, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenției Naționale pentru Tineret, Fundației Est-Europene și Suediei.

#CahulCapitalaTineretului2024