Astăzi, 14 iunie 2017, în incinta sălii festive a Universității de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul, Primăria municipiului Cahul a organizat ,,Gala celor mai buni studenți și elevi din municipiul Cahul”, care au obținut cele mai bune rezultate academice și extracuriculare pe parcursul anului de studii 2016-2017.

În cadrul evenimentului au fost premiați cu diplome și cadouri 52 de elevi și studenți din cadrul instituțiilor de învățământ din municipiul Cahul care au obținut locul I la olimpiade și participanții la concursul privind acordarea burselor de excelenţă „Cel mai bun elev” şi „Cel mai bun student”, ediţia a I-a, 2017, organizat de către Primăria municipiului Cahul în parteneriat cu S.A. Banca Comercială Română Chișinău.

În discursul său, Primarul municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, care a fost inițiatorul și organizatorul acestui eveniment, a ținut să aducă sincere felicitări olimpicilor, care au obținut rezultate remarcabile în această perioadă și care sunt implicați în diferite activități extracuriculare și proiecte desfășurate în municipiul Cahul. De asemenea, dl Nicolae Dandiș a menționat că astfel de evenimente vor fi organizate în fiecare an.

 Ca gazdă a evenimentului, cu un mesaj de felicitare către premianți a venit și conf.univ., dr. Sergiu Cornea, prorectorul Universității de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul, care i-a felicitat pe tineri pentru reușite și le-a urat succes în studii și cariera profesională.

Învingătorii concursului, Vlad Sabajuc, elev al Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu”, și Elena Nistor, studentă a Universității de Stat ,,B.P.Hasdeu” din Cahul, au primit cîte un card bancar cu 10 000 lei din partea Managerului Filialei BCR la Cahul, dl Anatolie Gancea, care, de asemenea, a venit cu felicitări și urări pentru toți participanții.

,,Consider că acest program de bursă este o șansă pentru care merită de luptat. Fiecare dintre noi are șansa să ia acest premiu, e nevoie de implicare, cunoștințe și dorință. Așa gen de burse duce la concurență între participanți, iar concurența la rîndul ei sporește calitatea studiilor, a accentuat Elena Nistor.

,,Concursul organizat de Primăria Municipiului Cahul în parteneriat cu BCR, privind acordarea burselor de excelență ,,Cel mai bun elev” și ,,Cel mai bun student” 2017 este în primul rând o oportunitate atât pentru APL pentru a valorifica într-un mod ,,pragmatic” potențialul și munca tinerilor din Cahul, cât și pentru elevi de a se promova și de a da dovadă de performanțe la nivel educațional și social. Prin acest concurs, este confirmat și principiul ,,Concurența naște progresul”, astfel încât, având un stimul real, considerabil, elevii și studenții din mun. Cahul pot fi și mai mobilizați, activi, multilaterali și siguri că munca asiduă pe care o depun va fi remunerată.”, a menționat Vlad Sabajuc.

Evenimentul festiv ,,Gala celor mai buni studenți și elevi”, prima ediție, a fost organizat de către Primăria Municipiului Cahul în parteneriat cu S.A. Banca Comercială Română Chișinău, cu scopul de a susține și motiva tinerii care au obținut rezultate remarcabile la studii și sunt activ implicati in comunitate.