Gala celei de a V-ea ediții a Festivalului-concurs „Poezie-n vers de dor”, desfășurată pe 18 martie, a fost prilejul unei întîlniri frumoase a elevilor și pedagogilor din instituțiile de învățămînt din municipiu și satele cahulene cu versul și muzica, dar și cu poetul Ianoș Țurcanu, sosit la Cahul pentru a-i încuraja pe tinerii poeți.

Încercările poetice ale copiilor și tinerilor sunt, de asemenea susținute, de către Primăria Municipiului Cahul, alături de ei, chiar de la prima ediție a acestui eveniment cultural, cu cadouri, premii bănești și diplome.

Prezentă la acest regal literar, doamna Tatiana Romaniuc, viceprimarul municipiului Cahul a adresat felicitări învingătorilor în concursul de versificație, a mulțumit coordonatoarei proiectului Alexandra Hanganu, gazdei USC „B.P.Hasdeu”, partenerului Direcția Generală Învățămînt, celor implicați în programul artistic, actorii Teatrului Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu”, Centrul de Creație „Luceafărul”, Școala de Muzică „M.Cebotari”, Studioul Teatral „Masska”, Biblioteca pentru Copii „Gr. Vieru”, precum și oaspeților poetul Ianoș Țurcanu și interpreta Adriana Spunei.