Astăzi, 12 decembrie 2016, în cadrul Consiliului Raional Cahul, s-a desfășurat Forumul regional „Fără violenţă”.

În cadrul evenimentului s-au întrunit deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai autorităţilor publice locale din sudul ţării, cadre didactice, medici şi poliţişti, unde au discutat despre cum este implementată noua legislaţie privind combaterea violenţei la nivel local, precum şi modul în care are loc prevenirea şi combaterea violenţei faţă de femei în diferite regiuni ale Republicii Moldova.

La eveniment a fost prezent dl Nicolae Dandiș, Primarul orașului Cahul și dna Tatiana Romaniuc - Viceprimarul oraşul Cahul.

În cadrul Forumului a fost organizată și o expoziție cu desene a Centrului de creație a copiilor „Miorița”, și școala de arte plastice din orașul Cahul, cu genericul „Uniți împotriva violenței. Experiența raionului Cahul”.

Forumul regional „Fără violență” a fost desfășurat în cadrul campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței de gen, 2016”, fiind realizat de Platforma Comună de Dialog a Doamnelor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova, în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul.