Anul acesta, Fondul pentru tineri preconizează să ofere până la 7 mii lei pentru proiectele înaintate de tinerii din raionul Cahul.

Beneficiarii de granturi pot fi: Grupuri de Iniţiativă formate din tineri cu vârsta 15-30 ani. Grupurile trebuie să fie formate din minim 3 tineri. Pot fi depuse cereri de finanţare pentru granturi în valoare de până la 7 000 lei.

Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor orientate spre susţinerea activităţilor tinerilor din comunitate desfăşurate în 2 domenii prioritare: ecologie,  protecţia mediului şi domeniul educațional.

Programul de Granturi Mici este o iniţiativă a Fondului pentru Tineri Cahul creat în cadrul Asociației Perspectiva și are drept scop să sporească implicarea tinerilor din comunitate în rezolvarea problemelor cu care aceştia se confruntă prin acordarea suportului financiar în cadrul unor proiecte care vor contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor. Partenerii programului sunt Fundația Est Europeană, Primăria or.Cahul și Consiliul Raional Cahul.

Este important ca activităţile derulate să aducă un beneficiu comunităţii, să permită obţinerea unor rezultate clare, vizibile  şi să ofere condiţii de organizare a evenimentelor pentru tineri.

Criteriile pentru beneficiari: să fie activi în domeniile indicate; să dispună de potenţial uman şi voluntari; să exprime dorinţă şi să posede potenţial pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă tinerii din comunitate.

Criteriile pentru proiect: să vizeze scopuri realiste care pot fi realizate pe parcursul proiectului; să urmărească satisfacerea unor necesităţi acute şi reale a tinerilor la nivel local; să nu aibă o durată mai mare de 1,5 luni

Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun: activităţi generatoare de profit; construcţii/reconstrucţii/ ample lucrări de amenajare a teritoriului; activităţi cu caracter religios; activităţi cu caracter politic.

Formularele şi Ghidul Programului de Granturi Mici pe suport de hârtie sau în versiune electronică pot fi solicitate la oficiul A.O. Perspectiva, str. Republicii 15/4, of.3 ori pot fi descărcate de pe Facebook – pagina Fondul pentru Tineri Cahul ori accesând următorul link.

Propunerile de proiect însoțite de proces verbal de constituire a grupului de inițiativă se depun la sediul Perspectiva ori pe adresa de email  – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Data limită de depunere a proiectelor: 25 februarie 2016, ora 17.00. Persoana de contact: Victoria Ivancioglo, coordonator de program, 069030796