La data de 13 iunie curent, în incinta Muzeului Ținutului Cahul a fost prezentată expoziția cu genericul ,,Deportări. Destine dramatice”.

În cadrul expoziției au fost expuse mai multe fotografii ce reflectă evenimente și familii ale persoanelor ce au trăit experienţe dureroase din perioada deportărilor staliniste.

Prezentă la eveniment, viceprimarul municipiului Cahul, dna Tatiana Romaniuc, a asigurat tot sprijiniul și susținerea Primăriei municipiului Cahul atît pentru activitățile muzeului, cît și pentru familiile și rudele celor care au fost deportați. Totodată, și-a exprimat regretul pentru consecinţele deportărilor în masă a basarabenilor, care au fost imediate şi de durată. Acestea au adus un prejudiciu enorm nu doar din punct de vedere social, economic, dar și psihologic.

Administrația Muzeului Ţinutului Cahul roagă pe cei care dețin anumite informații, documente sau fotografii de familie privind perioada deportărilor, să ajute în completarea expoziţiei ,,Deportări. Destine dramatice”.