De Hramul localității, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Municipiului Cahul, au fost organizate un șir de activități culturale, sportive și de caritate, dedicate acestei mari sărbători.

Șirul evenimentelor a început, pe 15 noiembrie, cu Expoziția de artă plastică „Elegie Autumnală”, ediția a IV-a (pictori din R.Moldova și România) în incinta Palatului de Cultură „N.Botgros”, tot pe 15 noiembrie a avut loc și Festivalul-Concurs Național de Muzică Ușoară pentru Copii şi Tineri „Steluțe Cahulene”, ediția a VII-a.

Pe 19 noiembrie, cahulenii s-au bucurat de un Spectacol muzical-artistic „Dor, doruleț”, susținut de Ansamblul profesionist model de muzică şi dans popular „Izvoraşul” şi Ansamblul folcloric model „Altița”. În următoarele zile s-au perindat evenimente, precum competiții sportive: tenis de masă, turneu de șah, fotbal, etc. Ulterior – Seara de cinema, expoziții de păsări decorative, expoziție a meșterilor populari, Gala Laureaților - 2023.

Activitățile frumoase au culminat pe 21 noiembrie, cu distracții pentru copii: parc de distracții pe Piața Independenței și spectacolul ,,Amintiri din Copilărie" prezentat de artiștii Teatrului Republican Muzical-Dramatic "B.P.Hasdeu" din min.Cahul, omagierea cuplurilor longevive, cu progran artistic și daruri pentru jubiliali; pentru tinerii sportivi - lupta națională Trînta; pentru toți cahulenii și oaspeți ai municipiului - expoziții tematice la Muzeul Ținutului Cahul.

Pe parcursul zilei de Hram, de asemenea, au fost organizate trei programe artistice: pe Piața Independenței - program festiv cu discursuri, felicitări și binecuvîntari din partea primarului mun.Cahul, dl Nicolae Dandiș, oficialilor și deasemenea program artistic cu participarea Fanfarei Municipale Cahul. La Palatul de Cultură "N.Botgros" din mun.Cahul s-a desfășurat un concert extraordinar cu participarea interpretului FUEGO; pe Piața Horelor cahulenii și oaspeții municipiului s-au adunat la concertul "Moldova are voce" cu SATOSHI și Pașa PARFENI, susținut financiar de USAID, UE și PNUD Moldova.

Mulțumim celor implicați în organizarea acestor evenimente și, desigur, tuturor celor care au răspuns la invitația noastră!