🏃‍♂️În contextul mai multor acțiuni dedicate serbării Zilei Europei, astăzi, 18 mai în Piața Independenței s-a dat startul EU4Cahul Marathon 2024 „Aleargă pentru TINEri”. Circa 400 de participanți din întreaga țară au putut alege, în funcție de pregătirea lor fizică, unul dintre cele trei trasei: de 2 Km, 5 Km sau 10 Km.

Partea oficială a evenimentului a fost deschisă de viceprimarul municipiului Cahul, doamna Tatiana Romaniuc, care a menționat „Mulțumesc în numele cahulenilor tuturor maratoniștilor prezenți la această competiție, sunteți un model pentru concetățenii de toate vârstele, exemplul dumneavoastră constituie un imbold de a aborda un stil de viață sănătos și activ.”. De asemenea la eveniment a fost prezentă șefa Secției Cooperare a delegației UE în Republica Moldova doamna Magdalena Mueller-Uri și reprezentantă de țară UNICEF în Republica Moldova doamna Maha Damaj.

EU4Cahul Marathon 2024 este organizat de Primăria Municipiului Cahul și #UNICEF, în contextul Zilei Europei 2024, cu sprijinul Uniunii Europene în Republica Moldova în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni cheie” și a Ministerului Educației și Cercetării în Republica Moldova și Agenției Naționale pentru Tineret în cadrul Programului „Cahul- Capitala Tineretului 2024”.