La începutul lunii lui cuptor, 1-3 iulie, un grup de elevi ai Școlii de Muzică ,,M.Cebotari" din mun.Cahul cu rezultate performante la învățătură împreună cu directoarea Svetlana Mihnea au vizitat și admirat frumosul oraș istoric și cultural IAȘI.

Un oraș poveste, cu o istorie bogată ce se reflectă în fiecare monument, clădire arhitecturală, străzi și priveliști minunate. Pe parcursul a 3 zile am reușit să-l admirăm, să acumulăm informații, să experimentăm, să-l îndrăgim și să ne dăm seama de valorificarea acestuia în timp și de oamenii care păstrează cu sfințenie trecutul.

Copiii au avut posibilitatea să viziteze mai multe obiective turistice, printre care: Biblioteca centrală universitară ,, M. Eminescu”, Parcul Copou, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Muzeul Universității ,,Al. I. Cuza”, Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Amfiteatrul de vară Palas, Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, Teiul lui Mihai Eminescu, Palatul Culturii, Palatul Copiilor și am avut fericita ocazie să fim prezenți la Deschiderea Stagiunii Estivale, un concert simfonic de excepție susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Moldova din Iași.

Acest proiect a fost inițiat pe o perioadă de trei luni, în care elevii din municipiul Cahul vor avea posibilitatea să viziteze Orașul Iași, la propunerea dlui Primar Nicolae Dandiș, solicitarea căruia a fost acceptată de Primarul Municipiului Iași dl Mihai Chirica.

A fost o experiență de neuitat și pe această cale din partea copiilor, părinților și Administrației instituției dorim să aducem mulțumiri:

Primăriei Municipiului Cahul și dlui Nicolae Dandiș pentru sprijinul acordat și oferirea transportului.

Primăriei Municipiului Iași și dlui Mihai Chirica pentru deschidere, pentru asigurarea cazării, alimentației grupului și ospitalitate.

De asemenea, mulțumim dlui Vasile Tiron, dnei Florentina Alecsa și tuturor celor implicați în organizarea minunatei excursii, ne-am simțit ca ACASĂ.