Atmosferă de sărbătoare și multă voie bună a fost astăzi la evenimentul festiv dedicat "Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice", desfășurat în Piața Horelor din orașul Cahul.
Locuitorii municipiului au avut ocazia să urmărească demonstrațiile și exercițiile de forță ale diferitor cluburi sportive , dar și să admire o expoziție a echipamentului și tehnicii din dotarea Poliției de Frontieră, prezentată de angajații Direcției regionale Sud.

La deschiderea evenimentului, a luat cuvânt primarul orașului Cahul, d-nul Nicolae Dandiș, care a mulțumit tuturor celor prezenți la festivitate, menționând importanța sportului pentru educarea și dezvoltarea unei societăți durabile cu oameni frumoși și sănătoși.
Dumnealui a menționat și despre bunele relații de parteneriat și cooperare pe care autoritățile publice din municipiul Cahul le au la nivel local cu Direcția regională Sud a Poliţiei de Frontieră.

La fel, d-nul primar a mulțumit pentru receptivitatea și deschiderea din partea instituției de frontieră în vederea realizării activităților și proiectelor comune de dezvoltare și asigurare a ordinii publice, combatere a ilegalităților frontaliere și de asigurare a securității frontierei de stat.

Cahulenii s-au arătat interesați de expoziția prezentată de polițiștii de frontieră. Copii și părinți deopotrivă, au explorat cu multă curiozitate, mijloacele speciale de observare, armele, dar și mijloacele de transport atât terestre cât și cele plutitoare.
Cei mici au fost foarte încântați să urce pe ATV, dar și să "navigheze" la bordul ambarcațiunii care din fericire era destul de încăpătoare!
Credem cu certitudine că toți cei prezenți astăzi la evenimentul sportiv au fost entuziasmați de demonstrațiile de forță prezentate de către participanți și, cu siguranță vor fi interesați mai mult de viața sportivă și promovarea unui mod de viață sănătos care este împărtășit și susținut atât de Poliția de Frontieră , cât și de alte instituții de stat.