Duminică, 4 octombrie , în oraşul Cahul a fost sărbătorită Ziua Naţională a Vinului, care se organizează în Republica Moldova din anul 2002.

Acest eveniment este un mijloc de valorificare a culturii, portului, bucatelor tradiţionale moldoveneşti şi de promovare a producătorilor locali din domeniul vinificaţiei. La sărbătoare au participat oficiali locali – Primarul oraşului Cahul Dl Nicolae Dandiş, Preşedintele Raionului Cahul Dl Ion Groza, Vicepreşedinţii de Raion, reprezentanţi ai Euroregiunii „Dunărea de Jos”,  cît şi producători de vinuri şi meşteri populari.             

Cu ocazia acestei sărbători au avut loc o serie de activităţii: parada portului popular, expoziţii cu vînzare de  produse apicole, obiecte de artizanat, degustări de vin în urma cărora au fost desemnaţi cei mai buni vinificatori. Totodată, pe scena din Piaţa Horelor au evoluat ansamblurile de muzică şi dans popular din satele Slobozia Mare, Manta, Andruşul de Sus, Cucoara, Bucuria, Crihana Veche,Baurci Moldoveni. Oraşul Cahul a fost reprezentat de ansamblu de muzică şi dans popular “Izvoraşul” de la Palatul Culturii. Evenimentul sa încheiat cu tradiţionala Horă de Sărbătoare iar pentru tinerii oraşului au evoluat un DJ.