Astăzi, în oraşul Cahul a avut loc deschiderea oficială a Centrului de Şah Cahul. Acest Centru a fost creat la iniţiativa Primăriei oraşului Cahul şi a Asociaţiei Raionale de Şah Cahul. La eveniment au participat Dl. Nicolae Dandiş, Primarul oraşului Cahul, reprezentanţi ai Asociaţiei Raionale de Şah Cahul, sponsorii care au contribuit la amenajarea Centrului și iubitori ai șahului.

“Deschiderea Centrului de Şah în oraşul Cahul reprezintă un eveniment major pentru iubitorii acestui sport cît şi pentru toţi cetăţenii oraşului. Amenajarea acestuia a avut loc prin eforturile comune ale Primăriei oraşului Cahul ale Asociaţiei Raionale de Şah cît şi prin intermediul sponsorizărilor din partea unor agenţi economici din Cahul. Şahul este un sport al minţii care contribuie esenţial la dezvoltarea capacităţilor intelectuale a copiilor cît şi tuturor celor care îl practică. Dacă pînă acum în oraşul Cahul lipsea un spaţiu dedicat practicării şahului acum prin acest Centru se deschid noi oportunităţi pentru practicarea şahului ca sport de performanţă. Mulţumesc încă o dată tuturor celor care au contribuit la amenajarea Centrului de Şah Cahul” a declarat Edilul oraşului Cahul.

" În oraşul Cahul era necesar deschiderea acestui Centru. Împreună cu colegii mei de la Asociaţia Raională de Şah cît şi cu iubitorii şahului din Cahul mereu am avut probleme în găsirea spaţiului pentru antrenament sau competiţii. Acum însă există acest Centru unde ne putem desfăşura activitatea, ne putem antrena, organiza competiţii cît şi petrece timpul liber" a menţionat dl Pascal Tudor, Preşedintele Asociaţiei Raionale de Şah Cahul.

Menţionăm faptul că amenajarea Centrului de Şah Cahul a fost posibilă datorită finanţării din partea Rotary Club Cahul (Președinte-Hariton Vasile), SA “Modernus” (Director-Liubovi Gangan), SRL “Gebhardt-Construct”( director-Susanu Boris), SRL “Reclam Design”( director-Culicovski Mihai) , SRL “Feramenta”(director-Costileanu Nicolae), SRL “Vas-Agro-Farm”.

Primăria orașului Cahul mulțumește încă o dată tuturor celor implicați în crearea Centrului de Șah Cahul și își exprimă speranța că Centrul va fi un mod de dezvoltare a personalității şi abilităţilor intelectuale a copiilor din or. Cahul. Centrul de Șah Cahul este amplasat în incinta Palatului Culturii din orașul Cahul.