Astăzi, 17 decembrie, a avut loc deschiderea oficială a Centrului de Informare şi Resurse pentru Tineri în incinta Casei de cultură din s.Cotihana. Evenimentul a fost deschis de către Primarul or.Cahul Dl Nicolae Dandiş şi delegatul satului în Consiliul orăşenesc, Dl Nicolae Căpraru, alături de viceprimarul oraşului Dna Tatiana Romaniuc, Directoarea Grădiniţei din sat, Dna Ana Carp, reprezentanţii Casei de cultură, gimnaziului şi un grup de tineri activi din localitate.

Acest proiect, a fost elaborat şi aplicat de către Dl Primar în calitate de absolvent al Programelor de schimb americane prin intermediul şi cu suportul Programului de granturi al Ambasadei SUA în Republica Moldova în parteneriat cu Primăria oraşului Cahul. S-au făcut lucrări de reparaţie în două încăperi, schimbate uşi şi geamuri, dotări de echipament şi inventar sportiv şi amenajări, dar şi acţiuni sportive şi de instruire cu tinerii din localitate. Cu cîteva luni în urmă din bugetul local s-au efectuat şi lucrări de reparaţie a acoperişului, la faţada clădirii şi în sala de festivităţi.

Crearea acestui Centru a fost un obiectiv pe agenda mea şi a fost necesar pentru a crea mediul unde tinerii din sat să se poată asocia, informa, să organizeze instruiri, şedinţe de discuţii, să socializeze şi să genereze idei şi acţiuni pentru implicarea tinerilor în dezvoltarea localităţii. Mulţumesc Ambasadei SUA pentru suport, Dlui N.Căpraru şi tinerilor din Cotihana care au ajutat la realizarea acestui proiect. Este important nu atît imobilul cît tinerii şi activismul lor, responsabilitatea şi întreţinerea a ceea ce s-a creat pentru ca acest Centru să aibă viaţă lungă, iar eu voi veni des aici pentru a mă întîlni şi discuta cu Dvs problemele satului, care nu sunt puţine, propunerile şi planurile comune pe care le avem.” -  a menţionat Primarul oraşului Dl Nicolae Dandiş.

Reprezentanţii tinerilor din Cotihana şi-au exprimat aprecierea faţă de susţinerea din partea administraţiei oraşului pentru acest proiect şi în rezolvarea problemelor localităţii în ansamblu.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV