În perioada 10 ianuarie – 02 februarie 2017, în incinta Primăriei orașului Cahul, sala de ședințe, s-a desfășurat un curs practic de engleză conversațională în cadrul proiectului ,,Enable”, organizat de către A.O. ,,AIESEC Cahul” (Președinte - Ion Mocanu).

În cadrul proiectului au participat cca 35 de persoane, unde au avut posibilitatea să perfecționeze engleza conversațională, să învețe și să practice regulile gramaticale de bază ale limbii engleze, să învețe cum să structureze un discurs în engleză, să interacționeze cu voluntari din alte țări și să cunoască cultura acestora.

Seminarele au inclus ore de gramatică generală, ore de discuții pe teme din diferite domenii și ore de lucru practic. Facilitatorii din cadrul proiectului au fost doi voluntari din Turcia, Can Gundogdu și Duygu Mordogan.

În urma desfășurării proiectului, Primarul orașului Cahul, Dl Nicolae Dandiș, a mulțumit A.O. ,,AIESEC Cahul” pentru inițiativa de a organiza astfel de cursuri pentru tinerii din orașul Cahul, facilitatorilor pentru efortul depus în realizarea scopului proiectului și participanților pentru implicare și dorința de a-și dezvolta abilitățile de comunicare în alte limbi străine.

Primăria orașului Cahul salută iniţiativele tinerilor care îşi propun să promoveze și să dezvolte oraşul nostru. Implicarea noastră ca autoritate publică locală, prin suport și susținere a ideilor, propunerilor din partea tinerilor, va stimula implicarea acestora în comunitate şi în dezvoltarea obiectivelor comune.