Turneul la fotbal la „Cupa Primarului municipiului Cahul” s-a încheiat! În perioada martie-aprilie 2024, s-a desfășurat Turneul la fotbal „Cupa Primarului municipiului Cahul”, ediția a XII-a, care este una dintre cele mai mari și mai reprezentative competiții fotbalistice din țara noastră.

În mod tradițional, organizatori au fost Primăria municipiului Cahul, condusă de către primarul domnului Nicolae Dandiș în colaborare cu Asociația Regională de fotbal „Sudul Moldovei”. Partenerii oficiali ai turneului - Federația Moldovenească de Fotbal și Consiliul raional Cahul.

La turneul din acest an au participat 19 echipe din raioanele Cahul, Cantemir și Taraclia, împărțite în faza preliminară în 4 subgrupe.

Meciul final dintre echipele „Spartak” (Moscovei) și „Dacia” (Cotihana), desfășurat pe stadionul „Atlant” duminică, 14 aprilie, s-a încheiat cu un scor egal 1:1, dar după procedura de lovituri de departajare, au învins echipa Spartak - 4:3, devenind deținătoarea „Cupei Primarului municipiului Cahul-2024”.

În finala mică, EF „Gloria” (Cahul) s-a impus cu 4:1 în fața formației „Rapid” (Cantemir).

De asemenea, în cadrul turneului au fost decernate și premiile individuale către cei mai buni jucători:
Cel mai bun portar – Ivan Marcov (FC „Olimp-Veteran”)
Cel mai bun fundaș – Gheorge Mîță (EF „Gloria”)
Cel mai bun mijlocaș – Petru Sofronovici (FC „Spartak”)
Cel mai bun golgheter – Mihail Badac (FC „Haiduc”)
Cel mai bun jucător – Nicolae Căpraru (FC „Dacia”)

La final, domnul Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, a înmânat antrenorilor și jucătorilor echipei învingătoare medalii, diplome și premii bănești. De asemenea, echipele clasate pe locurile II („Dacia”), III („Gloria”) și IV („Rapid”) au fost premiate, iar din partea FMF au primit mingi de fotbal, care au fost oferite de către directorul tehnic, domnul Dănuț-Stelian Oprea.
Mulțumiri speciale domnului Alexei Gheorghiu - managerul Oficiului Regional Sud al FMF.