În perioada 8-23 aprilie, experții din cadrul Clinicii Juridice „Echitate Socială Cahul” și profesori de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” au desfășurat 6 traininguri cu tematica „Minorul și identitatea sa” în liceele din regiunea de sud a țării.

Printre liceele care au găzduit acest training au fost: Liceul Teoretic „Ioan Vodă” din mun. Cahul; Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Cahul; Liceul Teoretic „Nicolae Mihai” din s. Ciobalaccia r. Cantemir; Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” or. Cantemir; Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” or. Leova și Liceul Teoretic „Constantin Spătaru” din or. Leova. Trainingul s-a concentrat pe înțelegerea modului în care minorii își dezvoltă și își construiesc identitatea, explorând diverse aspecte, cum ar fi influențele sociale, culturale și psihologice care contribuie la formarea identității copiilor și adolescenților.

Trainingul „Minorul și Identitatea sa” a fost desfășurat în cadrul programului „Cahul- Capitala Tineretului 2024”, implementat de către Primăria Municipiului Cahul, coorganizat de Clinica Juridică „Echitate Socială Cahul”, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și Fundația Inotek, cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenției Naționale pentru Tineret.