Joi, 1 octombrie 2015, a avut loc conferinţa cu privire la evaluarea activităţilor şi rezultatelor din cadrul proiectului “Creşterea capacităţii de Management al deşeurilor pentru un mediu mai curat în oraşele Vaslui şi Cahul” din cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova-Ucraina 2007-2013. La conferință au participat viceprimarul orașului Vaslui Dl Dragoș Cazacu și membrii echipei de implimentare a proiectului.

În cadrul conferinţei, Primarul oraşului Dl Nicolae Dandiş, a apreciat colaborarea dintre oraşele Cahul şi Vaslui ca un parteneriat  durabil, punîndu-se accent pe asigurarea disponibilităţii şi interesului bilateral în vederea menţinerii relaţiilor de conlucrare între cele două oraşe şi în alte domenii de interes comun.

Amintim că, în urma proiectului a fost promovat schimbul transfrontalier de bune practici în domeniul salubrizării şi protecţiei mediului înconjurător, au avut loc patru campanii de colectare a deşeurilor şi sensibilizare a cetăţenilor la fiecare dintre ele participînd  peste 150 de cetăţeni ai oraşului Cahul, au fost achiziţionate trei autospeciale necesare sporirii eficienţei agenţilor responsabili de salubrizarea şi gestionarea deşeurilor (autocompactor deşeuri, maşină de măturat şi spălat străzile, buldo-excavator cu încărcător frontal).

Valoarea totală a proiectului este de 1.370.574,05 euro din care oraşul Cahul a beneficiat de circa 470.000 euro. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante la program.

vaslui2