Vineri, 16 februarie, în incinta Primăriei municipiului Cahul a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Îmbunătățirea managementului deșeurilor din municipiul Cahul” implementat de către Primăria municipiului Cahul în parteneriat cu Întreprinderea Municipală „Gospodăria Comunal-Locativă Cahul” în cadrul programului „Primarii pentru creșterea economică”, implementat de PNUD cu suportul financiar al Uniunii Europene.

În discursul său de bun venit, Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a accentuat importanța managementului eficient al deșeurilor municipale bazat pe cooperarea dintre mai multe instituții. Prin intermediul unei conferințe video, la eveniment a fost prezent reprezentantul Delegației UE în Republica Moldova, Jan Demidovits-Mekelainen, care și-a exprimat convingerea că municipiul Cahul prin sustenabilitate poate deveni un oraș mai bun. De asemenea, Valentin Croitoru, coordonator de proiecte M4EG, a subliniat că pentru implementarea unor astfel de proiecte este necesar un grad sporit de creativitate, iar Inițiativa

Primarii pentru Creștere Economică (M4EG) va oferi suportul necesar municipiului Cahul în cadrul etapei II a Urban Imaginaries.
În cadrul evenimentului, dna Ana Nedelcu, managerul Centului de Management al Proiectelor Cahul din cadrul Primăriei municipiului Cahul, a prezentat rezultatele proiectului, precum și conceptul „Coaliției pentru Mediu Cahul”, scopul căreia se rezumă la acordarea sprijinului reciproc pentru eficientizarea managementului deșeurilor în municipiul Cahul. Prezentarea conceptului coaliției a fost completată cu prezentările partenerilor cu privire la aportul pe care îl vor aduce la scopul setat.

De asemenea, directorul Î.M. „Gospodăria Comunal-Locativă Cahul” a relatat mersul lucrărilor de construcție, instalare și întreținere a platformelor de deșeuri municipale, precum și a evidențiat importanța cooperării dintre diverse instituții în vederea eficientizării managementului deșeurilor prin informare și sensibilizare a populației cu privire la colectarea corectă a deșeurilor.

Evenimentul s-a finalizat cu semnarea Memorandumului dintre Primăria municipiului Cahul, Î.M. „Gospodăria Comunal Locativă Cahul”, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul”, Colegiul ”Iulia Hasdeu” din Cahul” și Fundația Inotek. Acordul prevede colaborarea dintre instituții și contribuția fiecărei părți la gestionarea durabilă a deșeurilor, eficientă și responsabilă din punct de vedere ecologic. De asemenea, a fost specificat că orice alte organizații ce doresc să se alăture memorandumului, o pot face prin intermediul unei cereri.
#M4EG_#UE_#UNDP