Clubul Fermierilor Români oferă în premieră burse de studiu pentru tinerii fermieri din Republica Moldova!

 Începând cu a treia ediție a acestui program, 2021-2022, Grupul Agricover oferă în premieră burse de studiu pentru tinerii fermieri din Republica Moldova. Sprijinul financiar (în valoare de 10 000 euro) constă în acoperirea tuturor cheltuielilor de școlarizare pentru participanții din Republica Moldova.

 Obiectivul programului este de a pregăti noua generație de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, pentru a crește competitivitatea în acest domeniu și pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

 În cadrul programului sunt invitați să participe tineri cu vârsta de până la 35 ani, absolvenți de facultate (minim ciclul de licență), copii de fermieri sau tineri proveniți din familii de fermieri cu exploatație activă, dornici să-și dezvolte competențele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei și să se implice în comunitate.

Programul cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activități practice și studii de caz, iar transferul de cunoștințe, metode și concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.

În funcție de interes, participanții la program se pot înscrie la stagiile de internship la Bruxelles (Reprezentanța României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociații europene ale fermierilor), în România la instituțiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se derulează pe tot parcursul programului și sunt facilitate de Clubul Fermierilor Români în cadrul dialogului cu aceste instituții.

Cursurile se desfășoară în perioada septembrie 2021 - mai 2022, la București, câte o săptămână pe lună.

Mai multe detalii despre program: https://cfro.ro/tineri-lideri-2021-2022/

Înscriere în program: https://agricover.ro/formular-inscriere-burse/Î