La 12 noiembrie 2015, Primăria orașului Cahul, a organizat concursul orășenesc “Brain Ring Cahul” 2015 consacrat Zilei Naţionale a Tineretului. La concurs au participat 9 echipe reprezentante a instituțiilor de învățămînt din orașul Cahul: L.T “Ion Creangă”, L.T „Ioan Vodă”, L.T „Mihai Eminescu”, Colegiul Industrial - Pedagogic, Colegiul de Medicină, Facultatea Transfrontalieră de Științe Umaniste, Economice și Inginerești a Universității „Dunărea de Jos” Galați și Universitatea de Stat “B.P Hașdeu” din Cahul cu 3 echipe – Facultatea de Drept și Administrație Publică, Facultatea de Economie, Informatică și Matematică, Facultatea de Filologie și Istorie.
Învingătoarea concursului și deținătoarea Cupei a fost echipa Catedrei de Istorie a Universității de Stat “B.P Hașdeu” din Cahul. Pe locul doi sa clasat echipa Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești a Universității „Dunărea de Jos” Galați, iar locul trei a fost ocupat de echipa L.T „Mihai Eminescu”.
Echipele participante la concurs au fost menționate cu diplome și cadouri de preț.
De asemenea, în cadrul acțiunilor dedicate Zilei Naționale a Tineretului voluntarii Asociației Obștească „Perspectiva” au evoluat cu o reprezentație de Teatru Social, menită să atragă atenția asupra pericolelor intoleranței și discriminării în societate.