Astăzi, 5 mai, o delegație din municipiul Iași, condusă de dl Primar Mihai Chirica, au vizitat municipiul nostru.

Municipiul Cahul s-a înfrățit cu Primăria Municipiului Iași la 27 martie 2021, de atunci fiind realizate unele vizite de studiu sau schimb de experiență între localitățile noastre. Ca urmare a demersurilor dlui Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul, Consiliul local Iași prin implicarea și inițiativa dlui Primar Mihai Chirica, a aprobat o donație către Cahul de trei autospeciale de evacuare a deșeurilor.
Donația a fost transmisă festiv pe Piața Independenței, în prezența mai multor cahuleni, unde dl Primar Nicolae Dandiș a mulțumit Primarului de Iași și Consiliului local Iași pentru acest gest, pentru prietenia și colaborarea frumoasă.

Autospecialele vor fi implicate în lucru de zilele următoare și for fi gestionate de Serviciul de Salubrizare al municipiului Cahul și de Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal-Locativă Cahul. Cei doi primari au discutat mai multe teme și idei de proiecte care se vor derula în viitorul apropiat.

Dl Dandiș a propus ca să lanseze un program prin care cît mai mulți tineri (în special cei cu rezultate bune la învățătură) și nu numai, să viziteze Iașiul și invers, stabilirea unei conlucrări Muzeul Ținutului din Cahul cu Muzeul din Iași, în special pe dimensiunea restaurării, participarea Orchestrei Filarmonicii din Iași la
Festivalul Internațional de muzică clasică "Crescendo", care va avea loc la Cahul în luna septembrie, și alte aspecte privind instruirea funcționarilor, proiecte de infrastructură etc.
Dl Primar al municipiului Iași a susținut toate aceste propuneri care trebuie să fie realizate în următoarele luni.
La eveniment au participat și Maestrul Eugen Doga, prezent ieri și azi la activitățile din orașul nostru, Excelența Sa, Dna Anca Corfu, consul general al Consulatului General al României la Cahul și PS, Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.