Astăzi, 29 iunie, s-a finalizat Tabăra internațională de pictură „Identitatea prin culoare”, care a reunit 35 de pictori din municipiul Cahul și alte localități din Republica Moldova, precum și pictorii din România și Ucraina.

Tabăra s-a început cu o întâlnire de cunoaștere cu pictorii, în care fiecare participant a avut posibilitatea să se prezinte și să vorbească despre așteptările sale de la eveniment.

În a doua zi, pictorilor a fost organizată o excursie prin municipiul pentru identificarea locațiilor ce vor inspira pictorii pentru realizarea celor 3 lucrări din cadrul taberei.În următoarele zile, pictorii, alegând diverse locații și obiecte pentru pictat, au realizat cele 3 picturi, din care 2 vor rămâne în patrimoniul cultural al municipiului Cahul.

De asemenea, în zilele de miercuri, joi și vineri, copii din municipiul Cahul, elevii Școlii de Arte Plastice, cât și iubitori de pictură, au avut oportunitatea să participe la master-classuri, organizate de pictori cu experiență:

Anatolie Gherasimov, Chișinău, a împărtășit experiența sa despre tehnica de acuarelă (umed pe umed).
Costin Brăteanu, București, a prezentat pigmenții și tehnicile proprii de lucru cu aceste materiale.
Natalia Ariton, Cahul, a organizat copii în jurul pânzelor mari, pe care a fost pictat mozaicul de pe clădirile municipiului Cahul.

Această activitate frumoasă de 6 zile s-a sfârșit cu o expoziție de lucrări în Piața Independenței, la care domnul primar, Nicolae Dandiș, a acordat diplome de participare și mulțumiri pictorilor taberei, menționând cât de importante sunt astfel de activității de networking și creație pentru dezvoltarea culturală a municipiului.

Tabăra internațională de pictură este organizată de Primăria Municipiului Cahul în cadrul proiectului „Cahul - Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova”. Acest proiect este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului EU4Culture, fiind realizat de Institutul Goethe (lider în implementare), Institutul Francez din Georgia, Institutul Cultural Danez și Czech Centers.