Cu prilejul aniversării a 516 ani de la prima atestare a localității Cahul, Primăria municipiului Cahul în parteneriat cu Compania Orange Moldova (care a aniversat 11 ani de activitate în Moldova) a organizat un șir de activități în Piața Independenței din capitala de sud a țării.

Cu această ocazie, în contextul concertului organizat, Primarul municipiului Cahul dl. Nicolae Dandiș a adresat un mesaj de felicitare tuturor cahulenilor, subliniind că: "Este important să cunoaștem istoria locală și rolul pe care l-a avut dea lungul anilor mai multe personalități pentru ca municipiul Cahul să devină ceea ce este astăzi. Iar rolul nostru la ora actuală este de a implica comunitatea în procesul de dezvoltare. Doar așa se pot obține rezultate cu care se vor putea mîndri și generațiile viitoare."

În cadrul manifestărilor a fost organizată și o expoziție a meșterilor populari, dar și a lucrărilor de pictură în ulei a pictorului cahulean Gheorghe Şoitu.
Compania Orange a organizat distracții pentru copii și o tombolă cu premii. Programul a continuat cu evoluarea îndrăgiților interpreți Vitalie Dani, formația Akord și Adrian Ursu.