Astăzi, 9 mai, Primăria Municipiului Cahul a organizat mai multe activități consacrate Zilei Europei  și Zilei Victoriei asupra fascismului în cel de-al II-lea război mondial.

Activitățile consacrate Zilei Europei:

În contextul Zilei Europei, șirul activităților a demarat cu organizarea unei expoziții ,,Uniunea Europeană în imagini și cifre”, unde au fost expuse stand-uri cu informații generale despre toate statele membre a Uniunii Europene, unde au fost distribuite materiale informative despre UE și relațiile UE cu Republica Moldova. În cadrul acestei acțiuni s-au alăturat și reprezentanții Misiunii EUBAM.

De asemenea, pe parcursul zilei în Piața Horelor au fost organizate mai multe manifestări și competiții sportive ca: demonstrații de arte marțiale, tenis de cîmp, tenis de masă, șah și alte probe sportive.

O altă activitate importantă a fost organizarea ,,EuroVelo Maraton”, la care au participat cca 50 de tineri cu biciclete, unde au parcurs un traseu prin oraș echipați cu tricouri, drapele a UE și a Republicii Moldova. Participanții au primit certificate de participare din partea organizatorilor.

La final, șirul activităților consacrate Zilei Europei a fost încheiat cu un concert extraordinar la Palatul de Cultură ,,Nicolae Botgros”, cu evoluarea interpreților Adrian Ursu și Ioana Căpraru. Aici au fost prezentate mesaje despre importanța drumului european a Republicii Moldova, inclusiv pentru Cahul.

În cadrul evenimentului a fost prezentă și Excelenta Sa, dna Anca Corfu, Consul General al României la Cahul, care a venit de asemenea, alături de primarul Municipiului Cahul, dl Nicolae Dandiș, cu un mesaj de felicitare pentru cahuleni cu ocazia Zilei Europei.

9mai1

Activitățile consacrate Zilei Victoriei asupra fascismului: