De 1 iunie, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Copilului”, în oraşul nostru, pe Piaţa Horelor, dar şi în Parcul Central "Grigore Vieru" au avut loc o serie de activităţi pentru copii: parada festivă, expoziţie de cărţi, expoziţie "Plai natal", spectacol muzical-coregrafic, activităţi distractive cu participarea copiilor din Casele de copii de tip familial, Asistenţa parentală profesionistă, Centrul pentru copii cu dizabilităţi, turneul de şah şi de dame, film cu desene animate, spectacol muzical coregrafic, poieniţe distractive etc.

Tot de 1 iunie, copiii membrilor de sindicat a Primăriei oraşului Cahul au luat primul loc la „Spartachiada” organizată de Asociaţia teritorială a Federaţiei Sindicatelor Angajaţilor în Serviciile Publice în Republica Moldova. Această sărbătoare a fost deosebit de importantă pentru toţi copiii din oraş, deoarece au fost realizate nu doar activităţi distractive ci şi donaţii şi ajutoare la familiile social-vulnerabile cu mulţ copii. Din opiniile şi impresiile participanţilor la activităţi, niciodată nu au fost aşa de mulţi copii pe străzile oraşului, venind din diferite localităţi ale raionului nostru.

Primăria oraşului Cahul aduce mulţumiri tuturor celor implicaţi în organizarea Zilei Internaţionale a Copilului: Consiliul raional Cahul, ansamblurile de muzică şi dans ale Palatului Culturii din oraşul Cahul, AO „Perspectiva”; Teatrul Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hasdeu”; Centrul „Universul”, Centrul „Mioriţa”, Centrul „Nexus”, Centrul Pro-Europa Cahul, Centrul CONTACT Cahul, Centrul „Speranţa”, Centrul „Pas cu pas”, Şcoala de Arte Plastice, Şcoala de Arte „M.Cibotari”, AO „Pro-Lumina”, Fondul pentru Tineri Cahul, Fundaţia Comunitară Cahul, Catedrala Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, Biserica Creştin Adventistă de Ziua a Şaptea etc.