Astăzi, 17 noiembrie 2015, Primarul oraşului Cahul Dl. Nicolae Dandiş a participat la şedinţa de lucru privind punerea în discuţie a actelor de constituire a Societăţii Comerciale „Apă – Canal” Cahul SA. La şedinţă au participat specialiştii Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, primarii satelor Roşu şi Manta, specialişti din cadrul Consiliului Raional Cahul, specialişti din cadrul primăriei oraşului Cahul, specialişti din cadrul „Î.M Apă - Canal” Cahul cît şi reprezentanţi ai presei locale.
În cadrul şedinţei au avut loc consultări din partea expertului legal GIZ cu privire la reorganizarea Întreprinderii Municipale ”Apă - Canal” Cahul, conform Deciziei Consiliului Orășenesc Cahul din 30.09.2015 cît şi discuţii cu privire la conţinutul actelor de constituire a Societăţii Comerciale „Apă – Canal” Cahul SA.
„ Este foarte important ca fiecare instituţie implicată în acest proces de reorganizare să-şi asume responsabilitatea în vederea reorganizării Întreprinderii Municipale ”Apă - Canal” Cahul şi în iniţierea procesului complex de creare a operatorului regional în domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare. Calitatea acestor lucrării depinde de fiecare actor implicat în proces, iată de ce este esenţial să depunem tot efortul în vederea realizării obiectivelor trasate, pentru a beneficia în continuare de asistența financiară a donatorilor.: Agenţiei de Cooperare a Germaniei, Agenţiei Elveţiene pentru Cooperare şi Dezvoltare, ADR Sud” a specificat Primarul oraşului.