Joi, 16 noiembrie a.c., circa 70 de persoane, copii și adulți, și-au dat întâlnire, la Cahul, în incinta Universității de Stat „B.P.Hasdeu”, cu doamna Irina Nechit, poetă și jurnalistă, dramaturg, critic teatral şi traducătoare.

Irina Nechit este născută pe malul Prutului în satul Antonești, Cantemir și cunoaște foarte bine regiunea de sud a țării.
În cadrul evenimentului, poeta a prezentat publicului larg două cărți pentru copii ,,Covorul cu bujori” și ,,Trei zile cu Zuza”. A fost o atmosferă caldă și prietenoasă, creată de scritoare, care a vorbit copiilor despre opera sa, cine și ce o inspiră, a depănat amintiri de la baștină și a îndemnat copiii să-și facă timp, nu numai pentru telefon și televizor, dar și pentru natură și lectură. Copiii au recitat și citit din opera scriitoarei, trezind bucurie și emoții plăcute în inima musafirei. De asemenea, au adresat cele mai sincere și pline de curiozitate întrebări: ,,De ce ați venit astăzi la Cahul?”, ,,Cum vă simțiți atunci când scrieți?”, ,,Ce vă motivează să scrieți?” ș.a. La întrebarea ,,De ce ați venit astăzi la Cahul?” Doamna Nechit a mărturisit, că și-a petrecut copilăria pe aceste meleaguri și a venit să vadă cum sunt copiii de astăzi din Cahul. În viziunea scriitoarei, copiii sunt motorul principal al adulților ce îi motivează la acțiuni și schimbare.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria municipiului Cahul și face parte dintr-o serie de lansări de carte preconizate în cadrul proiectului „Implementarea Strategiei Cahul- Capitala Cultural-Creativă a Republicii Moldova”, finanțat prin Programul EU4Culture de Uniunea Europeană.
#CAHUL-CAPITALA CULTURAL CREATIVĂ A REPUBLICII MOLDOVA