nufar alb

Municipiul Cahul, a fost timp de 4 zile, capitala muzicii folclorice. În perioada 29 iunie - 02 iulie 2017, pentru a XV-a ediție consecutivă, Primăria Municipiului Cahul, a organizat Festivalul Internațional de Folclor ,,Nufărul Alb’’.

Scopul evenimentului a fost valorificarea folclorului muzical-coregrafic; popularizarea colectivelor de amatori de cântec și dans, ce vor reprezenta foclorul dezvoltat, stilizat sau reconstituit al țării respective; cunoașterea datinilor și tradițiilor altor popoare și stabilirea relațiilor de colaborare cu alte țări în domeniul culturii și propagării valorilor general-umane.

În ediția a XV-a din acest an, au participat, alături de gazde, ansambluri folclorice din 7 țări precum Bulgaria, Lituania, Macedonia, Muntenegru, România, Turcia și Ucraina, care și-au promovat folclorul specific zonei de proveniență, prin programe spectaculoase de muzică și dansuri tradiționale, pregătite special pentru publicul cahulean.

Din 1989, FIF ,,Nufărul Alb’’ înseamnă spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional, o paradă a costumelor populare, târg de meșteșugari, o zonă gastronomică și multe alte activități pentru un public de toate vârstele, municipiul Cahul bucurându-se de frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni.

De asemenea, Festivalul Internațional de Folclor ,,Nufărul Alb’’este recunoscut atât la nivel național cât și internațional, datorită prezenței pe scenă, la fiecare ediție, a peste 400 de invitați din diferite zone ale țării și de peste hotare.