La 2 martie, al 26-lea an consecutiv, în localităţile Moldovei se comemorează evenimentele tragice din primăvara-vara anului 1992, când elementele separatiste și armata rusă au pus în pericol nu numai independenţa şi integritatea Republicii Moldova, dar însăşi existenţa ei ca stat.
Cu acest prilej, Primăria municipiului Cahul, a organizat împreună cu Asociația Raională a Participanților la Războiul de pe Nistru, o acțiune de comemorare cu depunerea de flori la mormintele celor căzuți pe câmpul de luptă și o masă de pomenire.


În acest context, dl Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, a mulțumit participanților la acțiunile de luptă pentru eroismul de care au dat dovadă în acele zile grele pentru tânăra republică independentă, menționând că și astăzi nerezolvarea problemei transnistrene reprezintă un obstacol în dezvoltarea țării.
La eveniment au mai fost prezenți dna Elena Bacalu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova; dl Ion Groza, președintele raionului Cahul; dl Iurii Briceag, șef al Inspectoratului de Poliție Cahul; Ion Focșa, șef al Direcției Sud a Poliției de Frontieră; Igor Dăscălaș, șef al Centrului Militar Teritorial Cahul.