Găsește informația dorită

Audierile publice reprezintă implicarea cetățenilor în procesul decizional, adică implicarea în aprecierea priorităților municipiului Cahul, indentificarea problemelor și soluțiilor de rezolvare. Implicare cetățenilor permite Primăriei municipiului Cahul să ia decizii conform necesitățile cetățenilor.
În scopul asigurării participării active a cetățenilor în viață municipalității și soluționării necesităților acestora, săptămânal primarul municipiului Cahul desfășoară întâlniri de cartier. O altă metodă instrumentată și dovedită a fi eficientă și rapidă este desfășurarea sondajelor online, precum în cadrul proiectului EU4Cahul. Ca rezultat al concursului „UE pentru Cahul. Ideea ta pentru un municipiu european” cu cca 10 000 de voturi. În urma acestui concurs, proiectul „Reamenjarea Parcului Central „Gr. Vieru” a fost lansat.
Propunerile cetățenilor sunt identificate și prin demersurile pe care aceștia le înaintează atât offline, cât și online.
La audierile publice, în sine, sunt invitați toți doritorii pentru a-și expune opinia, dar și pentru a cunoaște cum se elaborează bugetul municipiului, probleme și provocările etc. Pentru buna informare și participare a cetățenilor, audierile publice sunt transmise live pe portalurile de știri locale.